A nők nem becsülik a férfiak házimunkáját
MTI 2010. március 14.
A férfiak messze nem kapnak annyi elismerést házimunkájukért, mint amennyi járna nekik - állapították meg egy brit tanulmány készítői.
A felmérés szerint a férfiak átlagosan hetente 13 órát töltenek házimunkával - egyebek közt kiviszik a szemetet, bevásárolnak, ágyneműt cserélnek. 100 férfi közül azonban 60 azt mondja, erőfeszítéseit észre sem veszik asszonyaik, mert egy férfi nem csap akkora hűhót házimunkája körül.
A felmérését a Dove kozmetikai cég végeztette. A 13 órányi férfi házimunka bő fele egyébként gyerekvigyázásból áll.
Mi van?????? Te azt kérdezted, hogy az általam említett helyen mire vonatkozik a trehányság, én arra válaszoltam, jellemezve az adott közeg átlagos gondolkodását - nem a Tiedet!!!!!!!
Úristen, hogy lehet ezt így félreérteni, mi van, már én se tudnék fogalmazni?! :(
Most elég sok dolgot a számbaadtál, amit nem kellett volna szerintem. Egy férfi is lehet trehány, nem írtam sehol olyat, hogy ez ne lenne így. A barátnőmnél sem zavar, másnál sem fog. Semmi közöm ahhoz, hogy a saját lakásában ki milyen állapotokat tart fenn, így tőlem hiába kérdezed meg, hogy probléma-e...
És kurvára nem gondolom úgy, hogy a nő dolga vezetni a háztartást, és a szomorú az, hogy ezt Te is tudod. No comment.
De itt nem az a lényeg, hanem hogy még az überlázadó seggigérőhajú agyontetovált, piercingelt stb. stb. pasi is kockafejű átlagpolgárrá válik (akikhez egyébirént nem akar hasonlítani), ha arról van szó, hogy kinek kell végezni a házimunkát. Az miért nem probléma, hogy a mai fiúk trehányak? Kíváncsi vagyok, a topikindító járt-e már fiúk lakta albérletben. Nekem volt szerencsém... Ehhh... Rendetlenség nem zavar, nálam is az van, de a kosz az abszolút mértékben. És az már egy szint, ha ivá előtt a fény felé fordítom az elvileg elmosott poharat, és inkább még egyszer elmosom... És ez nem zavar senkit, ők nem trehányak?
Persze, hogy nem, "meranődóga"...
Ja, a félreértések tisztázása végett: nem gondolom, hogy vízszerelő munkája kevesebbet érne, mint az enyém. Az övé nélkül elöntene a szennyvíz, az enyém nélkül nem létezne interkulturális kommunikáció (hú, ez nagyon beképzeltnek hangzott). De elvárnám, hogy legalább annyira megfizessék a munkámat, mint egy vízszerelő munkáját.
Off, de (túl a mondaton, amiben előfordult, aminek nem látom igazságtartalmát általános esetben) a trehányság az annak a szinonimája, hogy nem végez elég házimunkát?
Mert adott pl. a barátnőm (aki ezt el is fogja nemsoká olvasni:P), ő pl. trehány abban az értelemben, hogy össze-vissza vannak a cuccai, és többnyire elmosogatva is csak akkor van, ha elmosogatok, de ettől függetlenül úgy ánblokk rendet tart, rendszeresen takarít stb.
Szóval azzal egyetértenék, hogy trehány, de azzal, hogy a saját lakásában nem tart rendet, azzal nem.